Brew Town

De meeste bierliefhebbers dromen er wel eens van om hun eigen exemplaar te brouwen. Voor wie dat teveel werk is, bestaat er een gratis mobiele game om de ervaring na te bootsen.

Brew Town van ontwikkelaar AppBox Media bestaat al sinds 2017. In het spel krijg je de beschikking over een kleine brouwerij. Om je eerste bier – een Lager – te kunnen brouwen, heb je hop nodig. Deze kan je regelmatig vinden op de naastgelegen akker. Is een brouwsel klaar, dan moet dit gebotteld worden in de fabriek.

Bekijk deze video om een idee te krijgen van het spel.

Daarna wordt het opgeslagen in je warenhuis. Een deel kan je laten schenken in je eigen brewpub. De rest verkoop je aan klanten via een speciaal distributiepunt waar de vraag zich vanzelf aandient. En eens in de tijd zit daar een (tijdelijke) monsterbestelling tussen.

Het is daarom maar goed dat je alle gebouwen kunt upgraden. Je zuurverdiende geld wordt op deze manier weer in het bedrijf geïnvesteerd. Recepten verbeteren, nieuwe stijlen ontdekken, grotere brouwketels of meer ruimte in jouw opslag; alles is mogelijk. 

Of je nu een doorgewinterde mobiele gamer bent of iemand die af en toe eens wat ontspanning wil, Brew Town is voor iedereen geschikt. En daarin is de game vrij uniek, want iedere dag inloggen is absoluut geen must. Je mist dan een kleine bonus, maar dat heeft vrijwel geen invloed op het spel.

De brouwerijen draaien op volle toeren.

De gameplay bestaat uit simpel klikwerk. Om een bier te brouwen klik je een brouwerij aan en kies je welk recept je wilt verwezenlijken. Vervolgens moet je een korte periode wachten tot dit klaar is. Daarna komt het bottelen, dat tot enige frustratie kan leiden. 

Ieder biertje moet namelijk met een klik gebotteld worden. Op een lading van 50 flesjes kan dit vrij irritant worden. En dat is dan nog de kleinste brouwbatch. Het razendsnelle gebruik van twee duimen is hier een must. Het is dan ook aan te raden om te investeren in upgrades waarbij iedere klik meerdere flesjes bottelt, of eentje waarbij de knop ingedrukt kan blijven. Wanneer je dit doet, valt er veel plezier te beleven aan Brew Town. 

Een ander element is het ontdekken van nieuw bier of het doorontwikkelen van een bestaand recept. Hiervoor krijg je een scherm vol smaakopties te zien. Kies je voor een beetje citrus of ga je gelijk voor ahornsiroop? Helaas blijkt dat niets uit te maken. Wat je ook aanklikt, het resultaat is hetzelfde: je biertje wordt als beter beschouwd en kost de klant meer geld. Een gemiste kans.

De Master Bieren lijn bestaat tot nu toe uit deze creatieve blikken.

De leukste feature is zonder meer het ontwerpen van je eigen labels. Met behulp van een uitgebreid programma kan je de leukste designs ontwikkelen. Voor je het weet ben je een half uur of langer bezig om jouw blikje of flesje te perfectioneren. En je kan deze zelfs laten beoordelen. Gewoon even links of rechts swipen en je hebt jouw oordeel gegeven. Enkele creatievelingen hebben al zeer indrukwekkende ontwerpen gemaakt.

Als je de doelstelling van je huidige level behaald hebt, kan je naar het volgende “seizoen”, waarbij je een nieuwe hop krijgt. Hierbij worden alle vorderingen verwijderd en moet je alles opnieuw opbouwen. Je verdient dan echter wel meer aan je verkochte bieren. Upgrades die je met speciale kroonkurken gekocht hebt, blijven overigens wel behouden.

Op deze manier kan je enkele malen opnieuw beginnen. Wel vraag ik me af hoe lang Brew Town interessant blijft. Wanneer je alle bierstijlen en hoppen ontwikkeld hebt, zal de aandacht waarschijnlijk wel afzwakken. Je hebt dan immers alles bereikt dat er uit het spel te halen valt.

Verkoop je bier op aanvraag om snel geld te verdienen.

Conclusie

Iedere bierliefhebber die houdt van een beetje ontspanning door middel van mobiele games moet Brew Town een kans geven. Het brouwen en verkopen van bier is simpel, maar goed verzorgd. De gameplay is misschien niet baanbrekend, maar voldoende voor een momentje vermaak. Maar waar het spel pas echt punten scoort, is bij het ontwerpen van jouw eigen bier, inclusief etiket.

Waardering: 3.5 uit 5.

Pluspunten

  • Geschikt voor zowel mensen met weinig tijd als de wat meer ervaren speler.
  • Het ontwerpen van je eigen labels is verslavend leuk.
  • Weinig tot geen advertenties of aankopen nodig om te spelen.

Minpunten

  • Zoals de meeste mobiele games is Brew Town vrij repetitief.
  • Het bottelen kan op de zenuwen werken als je deze niet upgradet.
  • Ingrediënten hebben geen invloed op het recept.
  • Het spel is al wat ouder, dus uitbreidingen zitten er niet meer in.

Tips

  • Zorg dat je brewpub gevuld is voor je afsluit. De verkoop gaat daar namelijk gewoon door.
  • Klik iedere drone en roze limousine aan. Voor de eerste krijg je geld en voor de tweede kroonkurken voor speciale upgrades.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s