Trappist Travesty

Aangezien trappisten tot de populairste bieren ter wereld behoren, is het niet gek dat Untappd hier een eigen badge aan heeft geweid. Wat een trappist precies is, lees je hier. Hoe je de badge binnen kan slepen lees je hieronder.

Trappist Travesty is één van de weinige badges die in Nederland makkelijker te scoren is dan in veel andere landen. Dat komt uiteraard door de ligging van de kloosters, waarvan het gros in de Lage Landen te vinden is.

Het populaire bier van Westvleteren in zijn natuurlijke omgeving.

Voor deze badge hoef je waarschijnlijk niet eens een bierspecialist te bezoeken (al zou ik dat zeker aanraden). In de lokale supermarkt vind je vaak al bieren van Westmalle, La Trappe en Chimay.

Wil je toch eens wat anders? Dan vind je in de meeste speciaalzaken ook wel het assortiment van bijvoorbeeld het Oostenrijkse Engelszell en het Amerikaanse Spencer.

De heilige graal op het gebied van (trappisten)bier is uiteraard Westvleteren. Alleen te verkrijgen aan de poort van het klooster, dus heel erg zeldzaam. Maar het is de moeite meer dan waard, want hun paradepaardjes wordt niet voor niets tot de beste bieren ter wereld gerekend.

Maar een echte bierliefhebber wil toch álle trappisten een keer geproefd hebben, dus laat je zeker niet stoppen na 5 check-ins. Daarvoor is de wereld der trappistenbieren gewoon te mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s