Brews Brothers

on

Een comedyserie over twee totaal verschillende broers die hun brewpub moeten redden; dat klinkt als goud. Helaas maakt Brews Brothers zijn verwachtingen niet helemaal waar.

De naïeve brouwmeester Wilhelm heeft zijn eigen brewpub, waar hij hart en ziel in steekt. Deze loopt echter niet zo goed als gehoopt. De twee vaste klanten die Rodman’s Brewing Company heeft, drinken er dankzij een crowdfundingsactie gratis. 

Van zijn medewerkers hoeft hij ook niet veel te verwachten. Sarah is niet alleen bot, maar stiekem ook minderjarig, waardoor ze er eigenlijk niet mag werken. Manusje-van-alles Chuy is liever lui dan moe en hij heeft er weinig moeite mee om te stelen van het bedrijf.

En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, staat na jaren afwezigheid plotseling zijn pretentieuze broer Adam op de stoep. Deze wil altijd alles precies tegenovergesteld doen. Toch zullen de twee samen moeten werken als ze de brouwerij willen redden.

Bekijk de trailer van Brews Brothers.

Het eerste seizoen van sitcom Brews Brothers bestaat uit slechts 8 afleveringen. De serie werd ontwikkeld door Greg Schaffer, die eerder meewerkte aan bijvoorbeeld Mad About You en That ‘70s Show. Het niveau van die series wordt helaas niet bereikt. Toch valt er voor de bierliefhebber genoeg te genieten. Zij zien immers veel zaken uit de bierwereld die bekend zullen voorkomen.

Vooral de arrogante Adam spant wat dat betreft de kroon. Hij weet altijd alles beter en ziet zichzelf als de absolute autoriteit op het gebied van bierbrouwen. Volgens mij heeft iedere liefhebber die een bierfestival bezoekt wel eens zijn eigen Adam gezien.

Maar ook andere welbekende vraagstukken vinden hun weg naar de serie. Zo is er natuurlijk de eeuwige rivaliteit tussen flesjes en blikjes, is het de vraag of een proeverij draait om plezier of kunde en strijden de broers over welke ingrediënten nu wel en niet in bier thuishoren.

Het snobisme van Adam zorgt voor de leukste momenten van de serie. © Netflix.

Helaas doet men uiteindelijk veel te weinig met deze opzet en kiest de schrijver voor simpele, banale grapjes. Zo wordt er al in de eerste aflevering voor de ingang gepoept door een zwerver, denken bezoekers dat de zaak een sekswinkel is en urineert één van de brouwers in het bier. De klant die zijn bestelling komt voorproeven, vindt het natuurlijk het beste bier dat hij ooit heeft gedronken.

En dat is jammer. Want nu is er eindelijk een serie die de wereld van craft beer onder de loep kan nemen, maar kiest men ervoor om zoveel mogelijk flauwe piemelgrapjes op de kijker af te vuren. Als het nog sterke en originele grollen zouden zijn, dan was dat niet eens zo erg. Maar het zijn voornamelijk ook nog eens kinderachtige en voorspelbare momenten.

Helaas kiest men meer voor deze richting. © Netflix.

Conclusie

Sitcom Brews Brothers had de potentie om een grappige aanvulling te zijn op het comedy-aanbod. Wanneer de serie de spot drijft met herkenbare elementen en dan vooral het snobisme dat er soms bij komt kijken, is deze op zijn best. Helaas is dit ondergeschikt gemaakt aan eenvoudige grapjes over zaken die al lang niet meer zo’n taboe zijn als de makers lijken te denken.

Waardering: 2.5 uit 5.

Pluspunten

  • Veel herkenbare situaties en locaties.
  • De serie speelt af en toe heerlijk in de hautaine houding van biersnobs.

Minpunten

  • Veel te makkelijke plas-, poep en seksgrapjes domineren de show.

Main image © Netflix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s